19. Akademik Bilişim Konferansı 4-11 Şubat 2017 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türkiyedeki aktif LibreOffice geliştiricileri olarak geçen sene de açtığımız LibreOffice Geliştirme Atölyesini bu sene de tekrarlamaya karar verdik. Kurs ile ilgili ayrıntılı bilgiyi şuradan öğrenebilirsiniz. Geçen sene atölye esnasında internet bağlantısıyla ilgili yaşanan problemlere rağmen kurs sonunda kursiyerlerin 13 yaması LibreOffice core deposuna kabul edilmişti. Aradan geçen bir sene içinde ve düzenlediğimiz birden çok atölye sayesinde edindiğimiz tecrübelerimizle bu yıl yeniden Türkiyede LibreOffice geliştirmeyle ilgilenen kursiyerlerin aşmaları gereken süreci hızlandırmak istiyoruz.
LibreOffice 30 yıllık çok büyük proje olması sebebiyle küçük bir hata kaydını çözmeye çalışırken dahi içinde kaybolması çok kolaydır. Kodlama aşamasına geçmeden önce de LibreOffice topluluğunun nasıl çalıştığını, hangi geliştirme araçlarını nasıl kullandığını öğrenmek gerekmektedir. Atölye süresince önce geliştirme araçlarının kullanımını göstereceğiz. Daha sonra ben Faruk Uzun, Melike Yurtoğlu ve Yeliz Taneroğlu daha önce çözdüğümüz ikişer hata kaydını toplamda sekiz hata kaydının çözümünü ve çözüm için kendi takip ettiğimiz yolları anlatacağız. Ardından başlangıç seviyesi olarak kursiyerler için belirleyeceğimiz hata kayıtlarını (Bugzilla içinden hata kaydı seçmek de ilk defa yapacak biri için zor olacağından) kursiyerlere sunacağız. Atölye boyunca hata kayıtlarını çözmenize destek olacağız. Atölyenin sonunda LibreOffice'e kodu kabul edilen herkesin isimlerini LibreOffice'in resmi gezegeninde yayınlayacağız.
LibreOffice gibi büyük bir özgür yazılım projesinde kodunuzun bulunması önünüze tahmin etmesi zor kapılar açacaktır. Kursun hedefi olmamakla birlikte LibreOffice'e kod katkısı yapmak cv'nize ekleyebileceğiniz etkili bir iş olacaktır.
Atölyemize https://kayit.ab.org.tr/ adresinden başvurabilirsiniz. Aksarayda görüşmek üzere :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder