5 Mayıs 2014 Pazartesi

Pebble Appstore'a Watchface Yüklemek

       Bu yolda bir adım daha attıkça atılabilecek daha ne kadar çok adım olduğunu görüyor insan. Pebble ile maceram gittikçe heyecanlı bir hal alıyor. Geçtiğimiz günlerde TextWatch isimli watchface'i Türkçeleştirdim ve ilk watchface'imi appstora yükledim. PebbleTextWatch-tr ismiyle appstore' da bulabilirsiniz. Bu yazımda bu aşamalardan bahsedeceğim.

     Kodların topluca tutulduğu bir yer yok. Ama isteğe bağlı olarak uygulamanın yazarları appstore' da source link kısmına koda ulaşabilinecek bir link verebiliyorlar. TextWatch'ın kodlarına da bu yolla github'tan ulaştım. Uygulamayı forkladım Türkçeleştirme için gerekli değişikliği yaptım. Şimdi gelelim yükleme kısmına. Öncelikle Pebble Smartwatch'a Merhaba isimli yazımda tarif ettiğim gibi SDK nın doğru bir şekilde yüklenmiş ve kurulmuş olmalı. İlk olarak siteye üye olmamız gerekiyor. Daha sonra linkten yükleyeceğimiz uygulamanın tipini seçiyoruz. Uygulamayla ilgili gerekli bilgileri:

* Adı
* Kısaca açıklaması (Kendi dilinde ve İngilizce)
* Varsa web sitesinin url si
* Varsa kaynak kodunun url si
* Uygulamanın görünümüyle ilgili en az bir ekran görüntüsü.

    Ekran görüntüsünü alma kısmıda şöyle:
Telefonumuz ve bilgisyarımız aynı ağa bağlıyken ve telefon ve saatimiz bluetooth la birbirne bağlıyken şu komutu veriyoruz:

     $ export PEBBLE_PHONE=Telefonumuzun_ip_adresi
     $ pebble screenshot

    Bu komuttan sonra bilgisyarımıza gelen görüntünün boyutu 144X169 boyutunda oluyor. Bunu herhangi bir resim düzenleyicide 144X168 boyutunda ölçeklendirmemiz gerekiyor.

    Bunları tamamladıktan sonra CREATE butonuna tıklıyoruz. İkinci sayfada mutlaka doldurmamız gereken ama boş bıraktığımız yerler varsa bizi uyarıyor.

* $ pebble build komutunu verdiğimizde uygulama dizininde build diye bir dizin oluşmuştu. Onun içindeki uygulama_adı.pbw isimli dosyayı Add a release butonuna tıkladığımızda karşımıza gelen kısma yüklüyoruz. Bu yayınla ilgili kısaca bir not girebiliriz. Sonra kaydediyoruz.

* Publish butonuna tıkladığımızda eğer herşey yolundaysa uygulamamız markette yayınlanmış oluyor.

    Birde önemli bir nokta uygulamayı forkladığımız için appinfo.json dosyasında uuid kısmı her uygulamaya özel olduğu için kendimiz yeni bir uygulama oluşturup onun uuid si ile değiştirmeliyiz. Ve uygulamaya gelecekte yapacağımız her değişiklik için kısaca bir not eklemeli ve versiyon numarasını değiştirmeliyiz. 

   Pebble ile ilgili yazılarımın devamı mutlaka gelecek ilgilenenler için umarım faydalı olmuştur. 

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder