28 Nisan 2014 Pazartesi

2. Muğla Özgür Yazılım Çalıştayı


 
  Muğla özgür yazılım çalıştayı   +Enis   hocanın ve öğrencilerinin  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenledikleri bir etkinliktir.

  Konuşmalar özetle şöyleydi:
  +Necdet hocamın özgür yazılım hakkındaki konuşmasından sonra +Ebru 4. sınıf öğrencisi olarak Üniversite hayatı boyunca edindiği  tecrübeleri paylaştı. Ardından +aybüke ve  ben  bu sene üzerinde çalıştığımız konu olan Linux çekirdeğine katkı sürecini anlattık. Son olarak +Doruk Fişek özgür yazılım dünyasındaki iş olanaklarını anlattı.

  Bu etkinlikte anlatılanlar umuyorum ki dinleyenlerin aklındaki sorulara cevap olmuştur. Kendi adıma söylemeliyim ki  canlı örnekler gördüğümde birilerinin anlatmasından daha fazla motive  oluyorum.  Bizi dinleyen arkadaşlar içinde aynı etkiyi yaratmayı amaçlamıştık. Etkinlik sonrası arkadaşlarla konuşmalarımızdan anladığım kadarıyla başardık. Benim için de çok güzel bir deneyimdi.

  Etkinlik haricinde Enis hoca bizi birbiriyle kıyaslanamayacak güzellikte yerlere götürdü. Her yönden çok keyifli bir etkinlilkti. Bir gün yeniden görüşmek dileğiyle..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder